Köpa ny trappa inomhus – Vad du ska tänka på

Att köpa en ny trappa är en stor investering för ditt hem, och det är viktigt att du tänker igenom dina behov och önskemål innan du gör ditt val. Fundera på faktorer som stil, material, budget och säkerhet när du väljer din nya inomhustrappa. Våra skickliga hantverkare tillverkar designtrappor utifrån dina önskemål.

Bilden visar en L-trappa - L-trappan har en L-formad planform som består av två raka sektioner

L-trappor

L-trappan består av två raka sektioner som är anslutna till varandra i en 90 graders vinkel. Detta ger trappan en L-formad planform och därav namnet L-trappa. Den här typen av trappor används vanligtvis när det inte finns tillräckligt med utrymme för en rak trappa, eller när det krävs en ändring i riktning.

Få kostnadsfri offert

u-trappa

U-trappor

En U-trappa är en U-formad trappa som har två parallella raka sektioner som är anslutna till varandra av en horisontell sektion som viker av i 180 graders vinkel. U-trappor används vanligtvis när det inte finns tillräckligt med utrymme för en större trappa eller när det krävs en ändring i riktning.

Få kostnadsfri offert

rak trappa

Raka trappor

En rak trappa är den vanligaste och enklaste formen när det gäller designtrappor. Det består av en uppsättning raka trappsteg som är anslutna till varandra på ett rakt sätt. Raka trappor kan ha olika lutningar och höjder beroende på användningsområde eller placering.

Få kostnadsfri offert

s-trappa

S-trappor

S-trappan har en böjd design som liknar bokstaven ”S”. Denna typ av trappa kan vara mycket elegant designtrappa och tilltalande för ögat, samtidigt som den tar upp mindre utrymme jämfört med en traditionell raka trappa.

Det finns massor av olika former och varianter på en S-trappa, men den har vanligtvis två eller tre svängar som följer en S-formad bana.

Få kostnadsfri offert

Lofttrappor

Praktiska, säkra, estetiskt tilltalande. Maximera utrymmet med våra lofttrappor, idealiska för loft och mezzaniner. Välj bland hållbart trä, rostfritt stål, smide eller glasräcken.

Designalternativ från minimalistisk till sofistikerad, passande alla budgetar och inredningsstilar.

Få kostnadsfri offert

Spartrappor

Optimera ditt hem med en spartrappa, perfekt för villan, stugan eller lägenheten. Designade för minimalt utrymmesbehov med brant lutning, stabila räcken och kompakta steg. 

Säkerheten är viktigt , en spartrappa har ofta en lutning på 30-50 grader för optimal säkerhet och komfort.

Få kostnadsfri offert

Hitta din trappa hos oss

Vi på Perssons & Skogs ger dig möjlighet att välja mellan flera olika trappmodeller, material, färger och kombinationer. En trappa som du ska ha inomhus är inte längre bara en trappa, utan en del av husets möbel. Det är också en möbel du kommer leva länge med och det sätter stora krav på produkten. Vi har många års erfarenhet av att producera trappor till privatmarknaden. Med vår gedigna erfarenhet vill vi ge våra kunder möjlighet att uppfylla sina trappdrömmar.

Vårt breda sortiment av inomhustrappor kombinerar hantverkskunnande och design, från klassiska trätrappor i ek och furu till moderna konstruktioner med glas och metall. Vi anpassar varje trappa efter ditt hem och din stil, med ett fokus på detaljer och kvalitet. Upplev skräddarsydd design och säkerhet med våra eleganta och funktionella trappor. Din drömtrappa väntar i vårt utbud – låt oss förverkliga den tillsammans!

Vi är specialiserade på tillverkning av trappa inomhus och har mångårig erfarenhet av att tillverka inomhustrappor till det privata hemmet. Vårt mål är att erbjuda dig den finaste kvalitet av inomhustrappor från Dalarna och samtidigt hålla oss till låga priser.

Hos oss är det viktigt att ditt inköp av en inomhustrappa både känns tryggt och säkert, därför använder vi material av hög kvalitet och vi har också bra logistik. Vi följer gällande regelverk.

Är det dags att förnya trappen i ditt hem eller håller du på att bygga ett nytt hus, oavsett vad så kan vi hjälpa dig med din trappa. Vi tillverkar inomhustrappor i vår familjedrivna fabrik i Mora efter dina önskemål och med hög standard. Ingen trappa är för svår för oss och vi har lösningar till det mesta. Våra trappor är av exklusiva material och av högsta kvalitet detta i kombination med vår stolthet till yrket ger dig unika trappor av bästa kvalitet.

Vår kompetens är din säkerhet och trygghet! Skicka iväg en offert till oss idag så ska vi ta fram bästa möjliga lösning för dig!

Här finns några av de vanligaste trapporna. Vi tillverkar alla våra trappor med datastyrda maskiner som ger hög precision och kvalité. Vi lämnar gärna pris på just din trappa genom offert online!

Välj rätt träslag

När du bestämt dig för en ny trappa inomhus är det dags att välja träslag. Då är det viktigt att tänka på både utseende och hållbarhet. Furu är ett prisvärt och vanligt val som ger en rustik känsla, medan ask och ek är starkare och mer hållbara alternativ som passar bra för hårdare slitage.

Furutrappa

Furutrappa är en vanlig och prisvärd lösning som ger en rustik känsla till ditt hem. Furu är mjukare än andra träslag och kan därför vara känsligare för slitage, men är ett utmärkt val om du vill ha en enkel och naturlig inomhustrappa som inte ska användas med skor.

Asktrappa

Ask är ett hårt och starkt träslag som fungerar utmärkt om du letar efter ett träslag som tål slitage. Asktrappor har en slät, jämn yta och en modern känsla som passar bra för designtrappor i minimalistiska hem.

Ektrappa

Ek är det starkaste och mest hållbara träslaget för trappor, med en elegant och tidlös känsla. Ektrappor är i regel dyrare än andra träslag men är ett utmärkt val om du vill ha en trappa som kommer att hålla länge. Väljer du en designtrappa i ek får du hållbarhet för pengarna.

Olika färger på trappor:

Vår trappkollektion erbjuder en mångfald av färgalternativ för att perfekt komplettera ditt hem. Från sofistikerade nyanser av gråa trappor, till den rena elegansen hos vita trappor, och den djärva karaktären hos svarta trappor – vi har alternativ för alla stilar. Dessutom anpassar vi färgerna efter dina specifika önskemål, så att din trappa blir precis som du vill ha den.

Vi erbjuder även andra färger utefter ditt behov.

Vanliga frågor om inomhustrappor

Vad kostar en inomhustrappa?

Vad priset för en inomhustrappa landar på beror på ett flertal faktorer, framförallt valet av material, trappräcken, ytbehandling och storlek. Kontakta oss så tittar vi på dina önskemål och behov och tar fram ett kostnadsförslag.

Vart levererar ni trappor?

Vi levererar trappor i hela Sverige. Oavsett om du behöver en trappa i Stockholm, Malmö, Örnsköldsvik eller i Mora så kan vi leverera den till dig.

Vad skiljer en källartrappa inomhus från andra inomhustrappor?

Källartrappor, som ofta mer är kompakta och funktionella än vanliga inomhustrappor, erbjuder en elegant lösning för att effektivt utnyttja utrymmet i ditt hem och skapa en attraktiv förbindelse till källaren.