Vi tillverkar L-formade eller vinklade trappor efter dina mått och förutsättningar.

Låt oss med vår kunskap hjälpa dig att ta fram den perfekta trappan för dig. En L-formad trappa är den mest anpassningsbara av våra trapptyper.

En L-formad inomhustrappa kan tillsammans med en vägghandledare och ett räcke skapa en vacker lösning  och samtidigt öka säkerheten i trappan, kan även om utrymme finns kompletteras med ett vilplan.

En L-formad trappa kan se ut på olika sätt beroende på olika förutsättningar, gå gärna in i galleriet för mer inspiration.

Få kostnadsfri offert  …eller ring oss på 0250-18400 för mer information!

Bilder på L-trappor inomhus

Klicka på en bild för att se en större version.

Vill du veta mer om L-trappa?

Vad är en L-trappa?

En L-trappa, även kallad kvartssvängd trappa, är en trappkonstruktion med en sväng som bildar en L-form. Den är ett populärt val för både privata hem och offentliga byggnader tack vare sin moderna design och funktionalitet.

Fördelar med L-trappor

  • Utrymmesbesparande: L-trappor tar mindre plats än raka trappor, vilket gör dem idealiska för mindre bostäder eller trånga utrymmen.
  • Modern design: L-trappor ger ett modernt och minimalistiskt intryck till ditt hem. De finns i en mängd olika material, färger och stilar för att passa din smak och inredning.
  • Flexibilitet: L-trappor kan anpassas till olika våningshöjder och rumsutformningar. De kan byggas med eller utan vilplan, och med olika typer av räcken och trappsteg.
  • Ljusinsläpp: L-trappor kan skapa en luftig känsla i rummet och släppa in mer ljus.

Nackdelar med L-trappor

  • Kostnad: L-trappor kan vara dyrare än raka trappor, beroende på material och konstruktion.
  • Komplex installation: Installation av en L-trappa kräver mer precision och expertis än en rak trappa.
  • Möblering: L-trappor kan skapa utmaningar när det gäller möblering av rummet.