Här kan du se lite av de träslag du kan få till din trappa.
Klicka på en bild för att se en större version.

Hos oss kan du få trätrappor i furu, ek, ask och valnöt. Val av träslag kan vara avgörande för trappans hållbarhet, eftersom en trappa inomhus normalt får dagliga påfrestningar och slitage. Kontakta oss med val av träslag som passar dina förutsättningar bäst. Om du väljer en trappa i furu, vilket är ett relativt mjukt trä, kan du förlänga trapp livslängden genom att använda ett hårdare träslag i ett sådant steg, ledstång och post. Dessa åtgärder kommer också göra så att trappan håller längre.

En trappa i trä är en estetisk njutning i privata hem, kontor och i offentliga miljöer. Trappor i trä från Perssons & Skog produceras hantverksmässigt. Vilket bidrar till att skydda din investering, så du kan njuta av din trätrappa under många år framöver.
Vi tillverkar trätrappor efter dina mått och önskemål.

Vill du veta mer om Träslag?

Ask

Hårt och segt med tydliga årsringar. Färg från gult till brunt.

Björk

Björkträ går från gulaktigt vitt till rödaktig och har svagt synliga årsringar. Det är hårt, men går lätt att skära i och att böja.

Ek

Hårt, tungt och hållbart träslag. Gulbrunt/rödbrunt.

Läs mer om våra ektrappor!

Kvistren fingerskarvad Furu – Tallträ

Relativt mjukt och ljust i färgen, men mörknar med tiden. Lättbearbetad. Ekonomiskt alternativ. Vanligt material för trappor.

Läs mer om våra furutrappor!

Friskkvistig Furu – Tallträ

Relativt mjukt och ljust i färgen, men mörknar med tiden. Lättbearbetad. Ekonomiskt alternativ. Vanligt material för trappor.

Merbau

Hårt, mörkt träslag i en gyllene, rödbrun färg som passar utmärkt för extra hårt slitage.

Valnöt

Starkt, medeltungt träslag. Relativt hårt och har en naturlig mörk färg med mycket liv i.