En U-trappa kallas även dubbelvinklad trappa. En U-trappa är en bra lösning när utrymmet är begränsat. U-trappan ger också en säkerhet genom att fallhöjden blir halverad. U-trappa med vilplan ger ytterligare säkerhet och därmed en trygg trapp.

En U-trappa till ditt hem kan bli som en vacker möbel och tekniken att bygga trappor förändras ständigt så även trender och stilar.

Vi gör alltid vårt yttersta för att komma fram till vad som blir bäst i ditt hem! Du har idéerna och vi har lösningarna!  

Välj bland fler utformningar och få inspiration inför ditt köp ny trappa inomhus här.

Få kostnadsfri offert …eller ring oss på 0250-18400 för mer information!

Bilder på U-trappor inomhus

Klicka på en bild för att se en större version.

Vill du veta mer om U-trappa?

Vad är en U-trappa?

En U-trappa, även kallad halvsvängd trappa, är en trappkonstruktion med två svängar som bildar en U-form. Den är ett populärt val för både privata hem och offentliga byggnader tack vare sin kombination av elegans och praktiska egenskaper.

Fördelar med U-trappor

  • Utrymmesbesparande: U-trappor tar mindre plats än raka trappor, vilket gör dem idealiska för mindre bostäder eller trånga utrymmen.
  • Säkerhet: De två svängarna i en U-trappa halverar fallhöjden jämfört med en rak trappa, vilket ökar säkerheten, speciellt för barn och äldre.
  • Stilfull design: U-trappor ger ett elegant och modernt intryck till ditt hem. De finns i en mängd olika material, färger och stilar för att passa din smak och inredning.
  • Flexibilitet: U-trappor kan anpassas till olika våningshöjder och rumsutformningar. De kan byggas med eller utan vilplan, och med olika typer av räcken och trappsteg.

Nackdelar med U-trappor

  • Kostnad: U-trappor kan vara dyrare än raka trappor, beroende på material och konstruktion.
  • Komplex installation: Installation av en U-trappa kräver mer precision och expertis än en rak trappa.
  • Möblering: U-trappor kan skapa utmaningar när det gäller möblering av rummet.