Vad är en spartrappa?

En spartrappa, även känd som platsbesparande trappa, är en trappkonstruktion som är utformad för att maximera utrymmet i ditt hem. De har ofta en brantare lutning och mindre steg än traditionella trappor, vilket gör att de tar upp mindre utrymme i ditt hem. Detta gör dem idealiska för villor, hus och lägenheter med begränsat utrymme eller där du vill skapa en öppen och luftig känsla.

Är det svårt att montera spartrappa?

Att montera en spartrappa kan vara lite mer komplicerat än att installera en traditionell trappa, eftersom den unika designen kan kräva specialanpassningar och noggrann planering.

Vad kostar en spartrappa?

Kostnaden för en spartrappa kan variera beroende på flera faktorer, såsom trappans storlek, materialval och eventuella specialanpassningar. För att få en exakt uppskattning av kostnaderna för ditt projekt bör du kontakta oss på PS Trappor för att få en offert.

Hur brant får en trappa vara?

Brantheten på en trappa kan variera beroende på dina behov och de lokala byggreglerna. Generellt sett bör trappor ha en lutning på mellan 30 och 50 grader. Spartrappor kan ha en något brantare lutning än vanliga trappor, men det är viktigt att de fortfarande är säkra och bekväma att använda. Konsultera alltid en expert som PS Trappor för att säkerställa att din trappa följer de gällande reglerna och passar dina behov.

Vill du veta mer om spartrappa?